Recept tävling!!!

Hejsan!!!
Ni får gärna vara med i vår recept tävling!
Det går till så här: Baka något (efter eget recept) eller ändra ett annat recept till så som du vill ha det.
Skicka sedan in som en kommentar (då klickar du på kommentarer och skriver ner ditt recept) till oss senast den 25 maj.
Vi testar recepten och väljer ut en vinnare, priset är att receptet kommer upp på bloggen och blir utvald till årets recept!!! =)
Lycka till ♥

Kommentarer
Postat av: Linn

Kej då, jag kan va med.

:



150 g smör

2 dl strösocker

100 g mörk choklad

2 st ägg

1,5 tsk vaniljsocker

1 msk bakpulver

5 msk kakao

3,5 dl vetemjöl

2 dl mjölk



Sätt ugnen på 175°C. Skär upp smöret och lägg i en bunke (så hinner det bli lite varmare än kylskåpskallt). Häll på strösockret.



Smörj en muffinspanna som rymmer 12 stora muffins eller ta fram stora muffinsformar. Hacka chokladen.



Vispa smör och socker till en jämn smet, använd elvisp (som du kan använda genom hela receptet där det står vispa). Tillsätt äggen, ett i taget och vispa snabbt ihop till en fin smet.



Vispa ner vaniljsocker och bakpulver.



Vispa ner kakao.



Vispa sist ner vetemjöl och mjölk samtidigt. Vispa så att det blir en jämn smet.



Rör sen med en sked ner den hackade chokladen.



Fördela smeten i muffinsformarna.



Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 30 minuter.



nutella topping:



lägg nutellan i en påse senda så gör ni så att det spritsar. Sen lägger ni lite florsocker ovan på och sen lägger ni på hallon på toppen. :)



ja det får väl bli mitt bidrag :) ;d hahah.



2011-05-24 @ 21:07:47
URL: http://annaochlinnsfotoblogg.blogg.se/
Postat av: Anna

Annas Mintglass



4 äggulor

1/2 dl florsocker

ca 20 bitar After Eight

4 dl visp- eller mellangrädde



Blanda äggulor och florsocker i en rostfri skål. Placera den över en kastrull med sjudande vatten. Vispa oavbrutet med elvisp tills alltsammans är tjockt och pösigt.

Lägg ner chokladbitarna och låt dem smälta. Ta skålen från värmen och låt svalna.

Vispa grädden. Blanda ner mintchokladsmeten. Häll hälften av smeten i en lagom stor rund eller avlång form.

Placera formen i frysen minst 3-4 timmar, tills glassen är genomfrusen. Ta fram glassen 10-20 minuter före serveringen och stjälp försiktigt upp den.

2011-05-25 @ 21:04:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0