Hejdå!
Hej! Jag och Frallan ska stänga ner bloggen! Det var inte särskilt kul att ha en bakblogg! Men kolla gärna in min egna blogg:
www.ebbabieeber.devote.se !
Hejdå!
Ostfrallor!
Jag älskar frallor! Det kanske man förstår på mitt smeknamn...
Inget går ju upp mot två plåtar fulla med våldoftande ostfrallor:)
Jag publicerar receptet senare, men nu ska jag njuta av lite varma frallor...
Annas mintglass 2012
Detta är vinnaren av tävlingen "årets recept" år 2012.
baka och NJUT!!!!!!!! :
Annas Mintglass
4 äggulor
1/2 dl florsocker
ca 20 bitar After Eight
4 dl visp- eller mellangrädde
Blanda äggulor och florsocker i en rostfri skål. Placera den över en kastrull med sjudande vatten. Vispa oavbrutet med elvisp tills alltsammans är tjockt och pösigt.
Lägg ner chokladbitarna och låt dem smälta. Ta skålen från värmen och låt svalna.
Vispa grädden. Blanda ner mintchokladsmeten. Häll hälften av smeten i en lagom stor rund eller avlång form.
Placera formen i frysen minst 3-4 timmar, tills glassen är genomfrusen. Ta fram glassen 10-20 minuter före serveringen och stjälp försiktigt upp den.
Vinnaren är...
Tävlingen "årets recept" är avgord!
Anna vann med receptet "Annas mintglass".
Motivering: En supergod glass med mintig och chokladig smak som passar perfekt till alla tillfällen. Egen glass smakar ju alltid bäst!!
Svårighetsgrad på glassen: Medel
Receptet ser ni under kategorin Årets Recept.
Superstort tack till alla ni andra som var med och tävlade ♥
Bounty
Ja, jag vet att man ska ha bounty till julen, ja, jag vet att det är långt över påsk, fast här är recept på bountys, dem är såå sjukt goda och man kan forma dem till vad man vill!
Bounty
Du behöver:
1 burk kondenserad mjölk
1 ½ påse kokos
1 ½ dl florsocker
Gör såhär:
Blanda+forma till det du vill ha det som. Doppa sedan i choklad!
Kommentar: Superlätta och supergoda! Super helt enkelt!
/ebbsi
Goda kladdmuffins!!!
Kladdmuffins
Mycket goda kladdkakemuffins!
Kladdiga chokladmuffins, kladdkakemuffins är alltid gott. Detta är ett enkelt och välbeprövat recept på kladdmuffins.
Tid: 25 min varav 10 min i ugnen 16 st.
Ingredienser:
•2 st. ägg
•2.5 dl strösocker
•2 tsk vaniljsocker
•1 krm salt
•4 msk kakao
•0.5 tsk bakpulver
•2 dl vetemjöl
•100 g smält smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt.
Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.
Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Klicka ut smeten i bakformarna.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.
Lägg en handduk över kladdkakemuffinsarna när de svalnat så blir de inte hårda.
Klicka ut kladdmuffins-smeten i pappersformar.
Serveringstips:
Sikta florsocker över dem.
Tips:
Tillsätt några droppar pepparmint hushållsarom om du vill ha mintsmak. Tillsätt 100 g hackad choklad av den sort du gillar eller t.ex. 50 g vit choklad och 50 g mörk choklad, och rör ner i smeten.
Planeringstips:
Kladdmuffins går bra att frysa!
Hållbarhet och förvaring:
Frys gärna in kladdmuffinsarna som du inte äter upp direkt. Tänk på att låta dem svalna ordentligt innan du fryser in dem. Hållbarhet i frysen: 3-6 månader.
Kommentar: Demma muffinsarna är kladdiga och jätte goda!!!Jag tycker ni ska testa göra dem! Ni kan ta ut dem lite före om ni vill ha dem något kladdigare! /ebbsi
Macroner
Jag tycker verkligen ni ska testa göra macroner nån gång! så sjuuuuukt gott!!!Min lillasyrra har en sådan bok med bara massa mumsiga recept!Man får också spritsar med!Själv har jag en bok i samma "serie" (vad ska man kalla det?) fast med cupcakes och då får man silikonformar med. Min lillebrorsa har chokladpraliner och då får man olika formar med.
Det fanns inga bildet på MIN bok på iternet så jag får fota den själv, ska ändå ladda över mina vårbilder.
/Ebbsi
Chokladcupcakes med vaniljfrosting
Dessa ser inte så snygga ut på bilden, det beror på att florsockret tog slut så frostingen blev lite rinnig :s
Men dem smakade underbart......
Ingredienser:
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 1 krm salt
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk kakao
- 2 dl mjölk
- 2 ägg
- mörk blockchoklad efter egen mängd
- 75 g smält smör eller margarin
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda samman mjöl, socker, salt, bakpulver och kakao.
Vispa ihop ägg och mjölk.
Rör ner mjölkblandningen och det smälta smöret i mjölblandningen.
Smält blockchokladen till hälften och blanda ner den i smeten.
Fördela smeten i muffinsformar eller muffinplåt.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 min.
Frosting:
- 80 g rumstempererat smör eller margarin
- 100 g philadelphiaost
- 1 msk vaniljsås
- 3 msk vaniljsocker
- 8 dl florsocker
- 1/2 dl mjölk
Gör så här:
Vispa smör och philadelphiaost luftigt med elvisp.
Rör ihop vaniljsocker och florsocker i en skål.
Blanda ner det i smörblandningen tillsammans med mjölken och vaniljsåsen.
Bred eller spritsa frostingen på cupcaksen.
Kommentarer: Synd att jag inte hade nån bild på cupcaksen när de var utan frosting, då var de höga och lite härligt spruckna i toppen :) SUPERGOTT!!!!!! / Frallan
Mina mål
- Mina mål:
- Att publicera MINST en gång i veckan!
- Få mer besökare.
- Få mer kommentarer.
- Lägga ut Frallans och min emailadress.
- Fota mer som t.ex. natur, macro m.m
- Och aldrig överge denna underbara bloggen!
Ha det bra, Ebbsi( denna smilisen var rolig....)
cupcakes sen i somras....
Julcupcakes med Kanel
Dessa underbart goda cupcakes bakade jag till en julbasar på skolan, och det var de näst godaste cupcaksen jag har gjort! Så sätt igång att baka och njut av julens smaker... ;)
Muffins: Ca. 35 st
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 1 krm salt
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl mjölk
- 2 ägg
- 75 g smält smör el. margarin
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda samman mjöl, socker, salt, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
- Vispa ihop mjölk och ägg.
- Rör ner mjölkblandningen och det smälta smöret i mjölblandningen.
- Fördela smeten i muffinsformar.
- Grädda i ugnen ca. 10- 15 min tills de är gyllenbruna.
- Låt svalna på galler.
FROSTING:
- 50 g rumstempererat smör el. margarin
- 7 dl florsocker
- 1 msk kanel
- 1 msk pressad citronsaft
- 100 g philadelphiaost
GÖR SÅ HÄR:
- Vispa smör, florsocker, kanel och citronsaft till en krämig konsistens (med elvisp helst).
- Vispa i philadelpiaosten.
- Spritsa eller bred frosting på varje cupcake, ifall du spritsar andvänd gärna ett taggigt munstycke.
- Garnera med dekorationsglasyr, kristyr eller annat kul:)
Kommentarer: Som jag sa innan tycker jag att dessa cupcakes är jättegoda och passar utmärkt till julen! /frallan
En liten Lucia, kanske inte så snygg menmen ↓
Halloncupcakes med rosépeppar el. kaffe
Jag tyckte att höstlovet blev lite tråkigt så jag piggade upp det hela med att baka några cupcakes med rosépeppar som jag egentligen inte tyckte blev så goda menmen smaken är som baken men för alla de som tycker som jag så kan man ta kaffe istället och det är helt klart min favorit!
Till ca. 20 st
MUFFINS
- 2 ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 2 dl mjölk
- finrivet skal från 1 citron
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 200 g frysta hallon
FROSTING
- 50 g rumstempererat smör
- 5 dl florsocker
- 1 msk krossad rosépeppar el. 1 msk kallt kaffe
- 1 msk saft från citron
- 100 g philadelphiaost
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200°C. vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Smält smöret och rör ner det i blandningen tillsammans med mjölk och finrivet citronskal. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en egen skål. Rör ner det i smeten. Lägg sen i hallonen och rör runt. Sätt pappersformar på en plåt eller använd muffinplåt och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter tills de är gyllenbruna, testa med provsticka och se ifall de inte är kladdiga på insidan.
Gör sedan frostingen, jag brukar göra den medan muffinsarna är i ugnen: vispa , florsocker, rosepeppar eller kaffe och citronsaft till krämig konsistens. Vispa i philadelphiaosten. Bred eller spritsa frostingen på varje cupcake. Garnera med dekorblommor eller hjärtan, strössel och hallon.
Kommentar: Själva cupcakesen blev jättegoda men om man har rosépeppar i frostingen blev det sådär men pappa tyckte att det var supergott med rosépeppar. / Frallan
Kärleksmums
Sorry, Har inte blivit så mycket recept på sistone men har kommer i alla fall ett :)
IGREDIENSER ca. 30 bitar
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
150 g smör eller margarin
GLASYR
4 msk smör eller margarin
250 g florsocker med chokladsmak eller vanligt florsocker och 1-2 msk kakao
3 msk kallt starkt kaffe (går bra med vanligt kaffe)
2 tsk vaniljsocker
GARNERING
Du kan ta på vad du vill men detta är några tips:
riven kokos
strössel
pärlsocker
dekorblommor eller hjärtan
eller nått annat kul
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225°c. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i mjölken.
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner det i äggvispet. Smält smöret och rör ner det i smeten.
Häll smeten i en bakplåtspappers klädd långpanna, ca. 30x40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen 10-15 min.
Gör under tiden glasyren: Smält smöret, rör ner florsockret, kaffet och vaniljsockret.
Ta ut kakan och bred på glasyren medan kakan ännu är varm.
Strö över garneringen innan glasyren stelnat så att den fastnar. Skär kakan i rutor när glasyren stelnat. Om ni har en så kan ni använda en pizzaskärare, annars går det bra med vanlig kniv.
Kommentarer: Dessa är godast om man äter dem direkt men man kan också ställa in dem i kylen, om man vill kan
man ju trycka ut andra former istället för rutor kan man t.ex göra hjärtan eller stjärnor. Kärleksmums kan också heta mockarutor, chokladrutor eller Brownies. Supergott! /Frallan ♥
Frallan§ enkla marängtårta
Du behöver:
- vaniljkräm/tjock vaniljsås
- maränger (se receptet maränger i kategorin recept=smaskens)
- strössel eller annat att pynta med
- jordgubbar eller andra bär
Gör så här:
Mosa marängerna i småbitar och lägg dem i en cirkel på ett tårtfat och häll försiktigt över vaniljkrämen/vaniljsåsen. Garnera med bär och strössel. Låt stå i kylen några minuter före servering.
Jordgubbs dessert
- jordgubbar
- vaniljsås t.ex marsan som man blandar själv
- socker
Gör så här:
Blanda vaniljsåsen (följ anvisningarna på paketen) men ta lite mera pulver än mjölk, det vill säga gör den lite tjockare. Skär jordgubbarna i skivor. Fördela vaniljsåsen i glas och lägg några jordgubbsskivor ovan på. strö tillsist lite socker över det hela.
Kommentar: Väldigt mumsigt en varm sommardag, smakar riktig svensk sommar! Självklart kan man också ta andra bär som smultron, blåbär eller hallon, eller så gör man en bärblandning =) / frallan