Strassburgare
Recept 10-15 st
Du behöver:
200 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk mald kardemumma
75 g blockchoklad
Gör såhär:
1. Sätt ungnen på 175´.
2. Vispa smör och florsocker lufrigt och poröst.
3. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och kardemumma.
4. Lägg lite i taget av degen i en spritspåse med tandad tyll-sprits.Spritsa ut kakor på en plåt med bakplåtspapper på.
5. Grädda mitt i ungnen tills kakorna fått lite färg i kanterna ca 15 min. Låt dem svalna.
6. Smält blockchoklad över vattenbad och doppa eller pensla på kakorna.
Kommentar: Lite torra och svåra att göra. Om du vill baka något kan du välja nåot annat i " Recept=smaskens" /ebbsi
När vi gjorde dem gick det inte att spritsa dem så vi gjorde dem som små burgare istället. Mycket gott med smält choklad på!!! /frallan