Strassburgare

Recept 10-15 st

 

 

Du behöver:

 

200 g rumsvarmt smör

1 dl florsocker

3 1/2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk mald kardemumma

75 g blockchoklad

 

Gör såhär:

 

1. Sätt ungnen på 175´.

2. Vispa smör och florsocker lufrigt och poröst.

3. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och kardemumma.

4. Lägg lite i taget av degen i en spritspåse med tandad tyll-sprits.Spritsa ut kakor på en plåt med bakplåtspapper på.

5. Grädda mitt i ungnen tills kakorna fått lite färg i kanterna ca 15 min. Låt dem svalna.

6. Smält blockchoklad över vattenbad och doppa eller pensla på kakorna.

 

Kommentar: Lite torra och svåra att göra. Om du vill baka något kan du välja nåot annat i " Recept=smaskens" /ebbsi

När vi gjorde dem gick det inte att spritsa dem så vi gjorde dem som små burgare istället. Mycket gott med smält choklad på!!! /frallan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0