Chokladcupcakes med vaniljfrosting
Dessa ser inte så snygga ut på bilden, det beror på att florsockret tog slut så frostingen blev lite rinnig :s
Men dem smakade underbart......
Ingredienser:
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 1 krm salt
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk kakao
- 2 dl mjölk
- 2 ägg
- mörk blockchoklad efter egen mängd
- 75 g smält smör eller margarin
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda samman mjöl, socker, salt, bakpulver och kakao.
Vispa ihop ägg och mjölk.
Rör ner mjölkblandningen och det smälta smöret i mjölblandningen.
Smält blockchokladen till hälften och blanda ner den i smeten.
Fördela smeten i muffinsformar eller muffinplåt.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 min.
Frosting:
- 80 g rumstempererat smör eller margarin
- 100 g philadelphiaost
- 1 msk vaniljsås
- 3 msk vaniljsocker
- 8 dl florsocker
- 1/2 dl mjölk
Gör så här:
Vispa smör och philadelphiaost luftigt med elvisp.
Rör ihop vaniljsocker och florsocker i en skål.
Blanda ner det i smörblandningen tillsammans med mjölken och vaniljsåsen.
Bred eller spritsa frostingen på cupcaksen.
Kommentarer: Synd att jag inte hade nån bild på cupcaksen när de var utan frosting, då var de höga och lite härligt spruckna i toppen :) SUPERGOTT!!!!!! / Frallan
Kommentarer
Trackback