foto

KOM IGEN!!!!!!!!!
Asså det är lixom 1 person som är med i tävlingen, och den avgörs om 2 dagar!!
SNÄLLA var med i tävlingen innan det är försent!xp
Vi kan inte ha mera tävlingar ifall det bara är en som är med.
iaf hejdå! ebbsi<3
Heejjsan!!!
Hejsvejs alla bloggläsare, hur är det!?



Jag tog lite bilder efter att det regnat igår, det var rätt mörkt ute men ja tyckte bilderna blev helt okej ändå ;)





Lite knäpp färgkombination, menmen......

basilikaglass
Ingredienser:



3 st ägg
1 1/2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 dl färsk basilika
Gör så här:
Skilj på äggens gulor och vitor. Vispa gulorna med sockret vitt och pösigt. Vispa vitorna till hårt skum ev. med en liten nypa salt. Vispa grädden tillsammans med 1 tsk vaniljsocker. Finhacka basilikabladen och blanda ner dem i bunken med gulorna. Vänd försiktigt ner den vispade grädden och vitorna. Kör i glassmaskin eller blanda runt med en slev samtidigt som bunken står i ett bad av isbitar eller kallt vatten till rätt konsistens. Häll smeten i en lagom stor burk och ställ in i frysen. KLART!
Kommentarer: Jätte god!!! Hemgjord glass är supergott! /frallan



Sorry ;(
Jag vet att vi inte gör så många inlägg, men vad vill ni att vi ska skriva mer om? KOMMENTERA!!!
Frasig rabarberpaj med kardemumma
SMULDEG

1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
3 msk strösocker
100 g smör eller margarin
FYLLNING
8 st rabarber stjälkar
ca. 2 tsk kardemumma
1 msk socker
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Blanda ihop mjöl, havregryn, socker och mattfett till en smulig och grynig massa. Skölj och skär rabarber stjälkarna i bitar. Smörj en form och lägg i rabarbern. Strö över socker och kardemumma, fördela smuldegen överst. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Ät kakan varm med en rejäl klick vaniljsås ;)
Kommentar: Jätte gott en solig sommardag, en av mina favoriter faktiskt! Ett tips är att ta lite av smuldegen och göra en kant runt formen.

Härliga maj!!!









