foto


KOM IGEN!!!!!!!!!

Asså det är lixom 1 person som är med i tävlingen, och den avgörs om 2 dagar!!

SNÄLLA var med i tävlingen innan det är försent!xp
Vi kan inte ha mera tävlingar ifall det bara är en som är med.

iaf hejdå!   ebbsi<3

 

 


Heejjsan!!!

Hejsvejs alla bloggläsare, hur är det!?
Jag tog lite bilder efter att det regnat igår, det var rätt mörkt ute men ja tyckte bilderna blev helt okej ändå ;)
Lite knäpp färgkombination, menmen......

basilikaglass

Ingredienser:

3 st ägg
1 1/2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 dl färsk basilika
Gör så här:

Skilj på äggens gulor och vitor. Vispa gulorna med sockret vitt och pösigt. Vispa vitorna till hårt skum ev. med en liten nypa salt. Vispa grädden tillsammans med 1 tsk vaniljsocker. Finhacka basilikabladen och blanda ner dem i bunken med gulorna. Vänd försiktigt ner den vispade grädden och vitorna. Kör i glassmaskin eller blanda runt med en slev samtidigt som bunken står i ett bad av isbitar eller kallt vatten till rätt konsistens. Häll smeten i en lagom stor burk och ställ in i frysen. KLART!
Kommentarer: Jätte god!!! Hemgjord glass är supergott! /frallan

Sorry ;(

Jag vet att vi inte gör så många inlägg, men vad vill ni att vi ska skriva mer om? KOMMENTERA!!!

Frasig rabarberpaj med kardemumma

SMULDEG

1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
3 msk strösocker
100 g smör eller margarin
FYLLNING

8 st rabarber stjälkar
ca. 2 tsk kardemumma
1 msk socker
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Blanda ihop mjöl, havregryn, socker och mattfett till en smulig och grynig massa. Skölj och skär rabarber stjälkarna i bitar. Smörj en form och lägg i rabarbern. Strö över socker och kardemumma, fördela smuldegen överst. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Ät kakan varm med en rejäl klick vaniljsås ;)
Kommentar: Jätte gott en solig sommardag, en av mina favoriter faktiskt! Ett tips är att ta lite av smuldegen och göra en kant runt formen.

Härliga maj!!!

Ha en fortsatt bra vår! /frallan

RSS 2.0