Annas mintglass 2012

Detta är vinnaren av tävlingen "årets recept" år 2012.
baka och NJUT!!!!!!!! :

Annas Mintglass

4 äggulor
1/2 dl florsocker
ca 20 bitar After Eight
4 dl visp- eller mellangrädde

Blanda äggulor och florsocker i en rostfri skål. Placera den över en kastrull med sjudande vatten. Vispa oavbrutet med elvisp tills alltsammans är tjockt och pösigt.
Lägg ner chokladbitarna och låt dem smälta. Ta skålen från värmen och låt svalna.
Vispa grädden. Blanda ner mintchokladsmeten. Häll hälften av smeten i en lagom stor rund eller avlång form.
Placera formen i frysen minst 3-4 timmar, tills glassen är genomfrusen. Ta fram glassen 10-20 minuter före serveringen och stjälp försiktigt upp den.

Vinnaren är...

Tävlingen "årets recept" är avgord!
Anna vann med receptet "Annas mintglass".
Motivering: En supergod glass med mintig och chokladig smak som passar perfekt till alla tillfällen. Egen glass smakar ju alltid bäst!!
Svårighetsgrad på glassen: Medel
Receptet ser ni under kategorin Årets Recept.
Superstort tack till alla ni andra som var med och tävlade ♥



Bounty


Ja, jag vet att man ska ha bounty till julen, ja, jag vet att det är långt över påsk, fast här är recept på bountys, dem är såå sjukt goda och man kan forma dem till vad man vill!
Bounty

Du behöver:

1 burk kondenserad mjölk
1 ½ påse kokos
1 ½ dl florsocker

Gör såhär:

Blanda+forma till det du vill ha det som. Doppa sedan i choklad!

Kommentar: Superlätta och supergoda! Super helt enkelt!
/ebbsi


RSS 2.0