Chokladcupcakes med vaniljfrosting

Dessa ser inte så snygga ut på bilden, det beror på att florsockret tog slut så frostingen blev lite rinnig :s
Men dem smakade underbart......
Ingredienser:
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • mörk blockchoklad efter egen mängd
  • 75 g smält smör eller margarin
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda samman mjöl, socker, salt, bakpulver och kakao.
Vispa ihop ägg och mjölk.
Rör ner mjölkblandningen och det smälta smöret i mjölblandningen.
Smält blockchokladen till hälften och blanda ner den i smeten.
Fördela smeten i muffinsformar eller muffinplåt.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 min.
Frosting:
  • 80 g rumstempererat smör eller margarin
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 msk vaniljsås
  • 3 msk vaniljsocker
  • 8 dl florsocker
  • 1/2 dl mjölk
Gör så här:

Vispa smör och philadelphiaost luftigt med elvisp.
Rör ihop vaniljsocker och florsocker i en skål.
Blanda ner det i smörblandningen tillsammans med mjölken och vaniljsåsen.
Bred eller spritsa frostingen på cupcaksen.
Kommentarer: Synd att jag inte hade nån bild på cupcaksen när de var utan frosting, då var de höga och lite härligt spruckna i toppen :) SUPERGOTT!!!!!! / Frallan

RSS 2.0