Julcupcakes med Kanel

Dessa underbart goda cupcakes bakade jag till en julbasar på skolan, och det  var de näst godaste cupcaksen jag har gjort! Så sätt igång att baka och njut av julens smaker... ;)

Muffins: Ca. 35 st
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 75 g smält smör el. margarin
GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda samman mjöl, socker, salt, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
  3. Vispa ihop mjölk och ägg.
  4. Rör ner mjölkblandningen och det smälta smöret i mjölblandningen.
  5. Fördela smeten i muffinsformar.
  6. Grädda i ugnen ca. 10- 15 min tills de är gyllenbruna.
  7. Låt svalna på galler.
FROSTING:
  • 50 g rumstempererat smör el. margarin
  • 7 dl florsocker
  • 1 msk kanel
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 100 g philadelphiaost
GÖR SÅ HÄR:
  1. Vispa smör, florsocker, kanel och citronsaft till en krämig konsistens (med elvisp helst).
  2. Vispa i philadelpiaosten.
  3. Spritsa eller bred frosting på varje cupcake, ifall du spritsar andvänd gärna ett taggigt munstycke.
  4. Garnera med dekorationsglasyr, kristyr eller annat kul:)
Kommentarer: Som jag sa innan tycker jag att dessa cupcakes är jättegoda och passar utmärkt till julen! /frallan
En liten Lucia, kanske inte så snygg menmen   ↓


Halloncupcakes med rosépeppar el. kaffe

Jag tyckte att höstlovet blev lite tråkigt så jag piggade upp det hela med att baka några cupcakes med rosépeppar som jag egentligen inte tyckte blev så goda menmen smaken är som baken men för alla de som tycker som jag så kan man ta kaffe istället och det är helt klart min favorit!
Till ca. 20 st
MUFFINS
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • finrivet skal från 1 citron
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 200 g frysta hallon
FROSTING
  • 50 g rumstempererat smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 msk krossad rosépeppar el. 1 msk kallt kaffe
  • 1 msk saft från citron
  • 100 g philadelphiaost
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200°C. vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Smält smöret och rör ner det i blandningen tillsammans med mjölk och finrivet citronskal. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en egen skål. Rör ner det i smeten. Lägg sen i hallonen och rör runt. Sätt pappersformar på en plåt eller använd muffinplåt och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter tills de är gyllenbruna, testa med provsticka och se ifall de inte är kladdiga på insidan.
Gör sedan frostingen, jag brukar göra den medan muffinsarna är i ugnen: vispa , florsocker, rosepeppar eller kaffe och citronsaft till krämig konsistens. Vispa i philadelphiaosten. Bred eller spritsa frostingen på varje cupcake. Garnera med dekorblommor eller hjärtan, strössel och hallon.
Kommentar: Själva cupcakesen blev jättegoda men om man har rosépeppar i frostingen blev det sådär men pappa tyckte att det var supergott med rosépeppar. / Frallan

RSS 2.0