Halloncupcakes med rosépeppar el. kaffe

Jag tyckte att höstlovet blev lite tråkigt så jag piggade upp det hela med att baka några cupcakes med rosépeppar som jag egentligen inte tyckte blev så goda menmen smaken är som baken men för alla de som tycker som jag så kan man ta kaffe istället och det är helt klart min favorit!
Till ca. 20 st
MUFFINS
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • finrivet skal från 1 citron
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 200 g frysta hallon
FROSTING
  • 50 g rumstempererat smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 msk krossad rosépeppar el. 1 msk kallt kaffe
  • 1 msk saft från citron
  • 100 g philadelphiaost
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200°C. vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Smält smöret och rör ner det i blandningen tillsammans med mjölk och finrivet citronskal. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en egen skål. Rör ner det i smeten. Lägg sen i hallonen och rör runt. Sätt pappersformar på en plåt eller använd muffinplåt och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter tills de är gyllenbruna, testa med provsticka och se ifall de inte är kladdiga på insidan.
Gör sedan frostingen, jag brukar göra den medan muffinsarna är i ugnen: vispa , florsocker, rosepeppar eller kaffe och citronsaft till krämig konsistens. Vispa i philadelphiaosten. Bred eller spritsa frostingen på varje cupcake. Garnera med dekorblommor eller hjärtan, strössel och hallon.
Kommentar: Själva cupcakesen blev jättegoda men om man har rosépeppar i frostingen blev det sådär men pappa tyckte att det var supergott med rosépeppar. / Frallan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0