Goda kladdmuffins!!!


Kladdmuffins

Mycket goda kladdkakemuffins!

Kladdiga chokladmuffins, kladdkakemuffins är alltid gott. Detta är ett enkelt och välbeprövat recept på kladdmuffins.

 Tid: 25 min varav 10 min i ugnen 16 st.

Ingredienser:

•2 st. ägg

•2.5 dl strösocker

•2 tsk vaniljsocker

•1 krm salt

•4 msk kakao

•0.5 tsk bakpulver

•2 dl vetemjöl

•100 g smält smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C. Placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt.

Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.

Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.

Klicka ut smeten i bakformarna.

Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.

Lägg en handduk över kladdkakemuffinsarna när de svalnat så blir de inte hårda.

Klicka ut kladdmuffins-smeten i pappersformar.

 Serveringstips:

Sikta florsocker över dem.

 Tips:

Tillsätt några droppar pepparmint hushållsarom om du vill ha mintsmak. Tillsätt 100 g hackad choklad av den sort du gillar eller t.ex. 50 g vit choklad och 50 g mörk choklad, och rör ner i smeten.
 Planeringstips:

Kladdmuffins går bra att frysa!

 Hållbarhet och förvaring:

Frys gärna in kladdmuffinsarna som du inte äter upp direkt. Tänk på att låta dem svalna ordentligt innan du fryser in dem. Hållbarhet i frysen: 3-6 månader.

Kommentar: Demma muffinsarna är kladdiga och jätte goda!!!Jag tycker ni ska testa göra dem! Ni kan ta ut dem lite före om ni vill ha dem något kladdigare! /ebbsi

 


Kommentarer
Postat av: patricia

superfin blogg!

ha en bra kväll :)

2012-05-01 @ 20:52:34
URL: http://patriciasoderlund.blogg.se/
Postat av: eilema

hejsansvejan ef er blogg tycker jag är jätte bra veldigt rolig om man inte har nogot att göra eller vill baka love you ef bak

Svar: Tack så mycket! Roligt att du tycker om vår blogg:) Ha det bra!
Anna Kinch

2012-09-26 @ 19:28:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0